Pražma s lilkovým salátem
Suroviny
- 100 g Rajčata Cherry
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 2 ks Lilek
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 ks Rozmarýn čerstvý
- 4 ks Pražma zlatá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 89 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 6 g
- Sodík 503 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 498 mg
- Vláknina 12995.2 mg
- Vitamín A 12995.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme a celé položíme na rozpálený gril. Grilujeme je ze všech stran asi 20 až 25 minut. Grilované lilky necháme zchladnout, oloupeme je a nakrájíme na větší kostičky.
-
2
Oloupaný stroužek česneku, jarní cibulku a lístky čerstvé bazalky nasekáme najemno, omytá rajčátka nakrájíme na menší kousky. Všechny přísady důkladně promícháme, ještě teplé dochutíme šťávou z poloviny citronu, pokapeme olivovým olejem, opepříme a osolíme. Znovu vše dobře promícháme a podáváme k pečené rybě.
-
3
Pražmy nafiletujeme. Kůži zlehka nařízneme, aby se ryba lépe vypekla, filety osolíme a opepříme. Pečeme je na rozpálené pánvi na trošce oleje nejprve kůží dolů. Lehce je přitlačíme, aby se pánve dotýkaly rovnoměrně, a přidáme asi 2 větvičky čerstvého rozmarýnu a 2 rozmáčknuté stroužky česneku. Když je maso téměř propečené, filety otočíme, odstavíme z ohně a necháme dojít.