Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 19 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 52.7 mg
- Draslík 294.3 mg
- Vláknina 1806.7 mg
- Vitamín A 1806.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na kostičky. Lilky osolíme a opepříme a dáme řezem dolů aspoň 5 minut vypotit.
-
2
Jehněčí osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Poté ho z pánve vyjmeme (olej a šťávu necháme v pánvi).
-
3
Na výpeku z masa osmažíme cibuli nakrájenou na jemno, přidáme nakrájenou papriku, česnek a rajčata.
-
4
Do zeleniny vmícháme maso a nastrouhanou fetu. Směsí naplníme lilky a pečeme 25 minut na 180 °C.
-
5
Podáváme posypané petrželkou.