Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 400 g Jehněčí maso mleté
  • 20 g Petržel - nať
  • 6 ks Lilek
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika
  • 3 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Sýr Feta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 52.7 mg
  • Draslík 294.3 mg
  • Vláknina 1806.7 mg
  • Vitamín A 1806.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na kostičky. Lilky osolíme a opepříme a dáme řezem dolů aspoň 5 minut vypotit.

  • 2

    Jehněčí osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Poté ho z pánve vyjmeme (olej a šťávu necháme v pánvi).

  • 3

    Na výpeku z masa osmažíme cibuli nakrájenou na jemno, přidáme nakrájenou papriku, česnek a rajčata.

  • 4

    Do zeleniny vmícháme maso a nastrouhanou fetu. Směsí naplníme lilky a pečeme 25 minut na 180 °C.

  • 5

    Podáváme posypané petrželkou.

Komentáře k receptu