Uzená treska s mrkví
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 600 g Treska uzená
- 2 kávová lžička Hořčice v prášku
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kg Mrkev kořen
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.6 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 598 g
- Sodík 656 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 94.5 mg
- Draslík 627.9 mg
- Vláknina 15142 mg
- Vitamín A 15142 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce vymícháme práškovou hořčici s olivovým olejem a octem. Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a velmi drobně pokrájíme. V druhé misce vymícháme změklé máslo s citrónovou šťávou a petrželkou. Máslo zformujeme do tvaru krychličky a dáme do chladničky zatuhnout. Očistíme a omyjeme mrkev, drobně ji pokrájíme a v míse ochutíme citrónovou šťávou i cukrem.
-
2
Uzenou tresku nakrájíme na plátky asi 1 -1,5 cm silné. V pánvi rozpálíme olej a tresku osmažíme z každé strany do zlatova. Vyjmeme ji z omastku a rozložíme na talíře. Potřeme pikantní hořčicí, na každý plátek ryby položíme plátek petrželkového másla, kolem ryby poklademe nastrouhanou mrkev a servírujeme.