Smažené zeleninové tempury se sladkou chilli omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Voda pitná
  • 150 ml Voda pitná
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Ocet rýžový
  • 2 ks Lilek
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 0.5 ks Limetka
  • 0.5 ks Mrkev kořen
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.5 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 534 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 412.1 mg
  • Vláknina 15688.8 mg
  • Vitamín A 15688.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.2 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky nakrájíme na nudličky, papriky překrojíme napůl, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Na omáčku vložíme do mísy rozdrcený česnek, nastrouhanou mrkev, nasekanou chilli papričku bez semínek, přidáme vodu, cukr, šťávu vymačkanou z limety, rýžový ocet, rybí omáčku a důkladně promícháme. Zakryjeme fólií a odložíme.

  • 3

    Připravíme tempurové těstíčko. Dvě lžíce mouky odložíme na později. Žloutky v míse rozšleháme s ledovou vodou. Přisypeme zbylou mouku, sůl a zlehka promícháme. Pokud máme těsto příliš husté, můžeme zředit vodou.

  • 4

    Ve woku nebo fritovacím hrnci rozpálíme olej na tepotu 190 °C. Připravenou zeleninu postupně po hrstech posypeme trochou mouky, namočíme do těstíčka a vhodíme do oleje. Smažíme 3-4 minuty dokřupava. Pomocí děrované naběračky vyjmeme, osušíme na papírové utěrce a uchováme teplou.

  • 5

    Jakmile máme hotovou všechnu zeleninu, ihned podáváme s namáčecí omáčkou.

Komentáře k receptu