Baklažánový salát s prosciuttem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 36 g
- Sodík 944 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 558.2 mg
- Vláknina 19515 mg
- Vitamín A 19515 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Baklažány omyjeme a osušíme, nakrájíme na centimetrové plátky, rozložíme na tác, osolíme, necháme 20 minut pustit šťávu. Mezitím uvaříme vejce natvrdo 8 minut, ihned zchladíme pod vodou a oloupeme.
-
2
V pánvi rozpálíme polovinu oleje a orestujeme nakrájený česnek, dokud nezměkne, přidáme opláchnuté, osušené plátky baklažánu, obalené v hladké mouce. Osmahneme do světlehněda, osušíme na papírové utěrce.
-
3
Na tác rozložíme řeřichu, poklademe osmaženými plátky baklažánu a plátky prosciutta, posypemem nasekanými vejci.
-
4
V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu, sůl, oregano a petrželku a hotovou zálivkou polijeme baklažánový salát.