Baklažánový salát s prosciuttem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Lilek
  • 6 g Sůl
  • 3 g Sůl
  • 200 g Řeřicha
  • 20 g Oregano čerstvé
  • 200 g Prosciutto sušené
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 10 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 ml Olej olivový
  • 70 ml Olej olivový
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 944 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 558.2 mg
  • Vláknina 19515 mg
  • Vitamín A 19515 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Baklažány omyjeme a osušíme, nakrájíme na centimetrové plátky, rozložíme na tác, osolíme, necháme 20 minut pustit šťávu. Mezitím uvaříme vejce natvrdo 8 minut, ihned zchladíme pod vodou a oloupeme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme polovinu oleje a orestujeme nakrájený česnek, dokud nezměkne, přidáme opláchnuté, osušené plátky baklažánu, obalené v hladké mouce. Osmahneme do světlehněda, osušíme na papírové utěrce.

  • 3

    Na tác rozložíme řeřichu, poklademe osmaženými plátky baklažánu a plátky prosciutta, posypemem nasekanými vejci.

  • 4

    V misce smícháme olivový olej, citronovou šťávu, sůl, oregano a petrželku a hotovou zálivkou polijeme baklažánový salát.

Komentáře k receptu