Musaka s fazolí a čočkou
Suroviny
- 100 g Čočka jedlá
- 400 g Rajčata
- 200 g Fazole červené sterilované
- 300 g Jogurt nízkotučný
- 50 g Sýr Parmezán
- 5 g Pepř černý mletý
- 50 g Protlak rajčatový
- 14 ml Olej olivový
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Lilek
- 2 ks Pórek
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Paprika žlutá
- 2 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 2 ks Česnek
- 1 dl Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 13 g
- Sodík 512 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 135.7 mg
- Draslík 1408 mg
- Vláknina 36162.5 mg
- Vitamín A 36162.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.7 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vroucí vody nasypeme čočku a vaříme cca 30 minut dokud nezměkne. Čočku slijeme, propláchneme a uchováme.
-
2
Předehřejeme troubu na 180°C. Lilky vložíme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty. Vyjmeme, osušíme a uchováme.
-
3
Rozpálíme olej v pánvi, přidáme nakrájený pórek, celer, česnek na kolečka a papriku na kostičky. Smažíme cca 5 minut. Přidáme uvařenou čočku, rajčata, víno, rajčatový protlak, fazole, bylinky, pepř a sůl. Zvolna vaříme pokud zelenina nezměkne.
-
4
Polovinu směsi vložíme do zapékací směsi a pokryjeme plátky lilku. Tento postup opakujeme. Smícháme jogurt a vejce a přelijeme obsah misky. Posypeme parmazánem a pečeme 40 minut dokud povrch nezezlátne.