Mleté telecí řízky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Telecí kýta
  • 150 g Květák
  • 150 g Hrášek s karotkou mražené
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 600 ml Voda pitná
  • 50 ml Mléko plnotučné
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Kmín mletý
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 201.8 mg
  • Draslík 549.1 mg
  • Vláknina 6174.3 mg
  • Vitamín A 6174.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 79.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso umeleme, cibuli nakrájíme nadrobno, rohlík nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Očištěný květák rozebereme na růžičky, směs hrášku s karotkou propláchneme vodou a necháme okapat.

  • 2

    Květák se zeleninovou směsí uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat. V míse promícháme mleté maso se solí, kořením, vejci, rohlíkem, strouhankou, cibulí a zeleninou. Vypracujeme kompaktní hmotu, z níž tvarujeme placky, které obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném sádle z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu