Candát zapečený s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1281 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 29.2 mg
- Draslík 1457.3 mg
- Vláknina 16676.5 mg
- Vitamín A 16676.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 135.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Candáta zbavíme šupin, hlavy a ploutví, vykucháme, nakrájíme na porce a osolíme. Ve velké pánvi rybu na 2 lžících másla opečeme po obou stranách po 5 minutách. Malý opraný květák rozebereme na růžičky, vložíme do vařící osolené vody a 5 minut ho povaříme.
-
2
Zapékací mísu vymažeme lžící másla, na dno rozložíme růžičky květáku, na který položíme opečené porce ryby a vše polijeme šťávou zbylou z pečení a hustším bešamelem, ve kterém jsme rozmíchali půl lžičky muškátového květu. Povrch pak posypeme strouhaným sýrem, pokropíme 2 lžícemi rozpuštěného másla a v horké troubě asi 15 minut zapečeme.
-
3
Pokrm podáváme s vařenými bramborami, posypanými nasekaným koprem.