Kuře s květákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Kuře
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1329 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 93 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 361.8 mg
  • Draslík 2237.5 mg
  • Vláknina 39684.8 mg
  • Vitamín A 39684.8 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 144.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 98.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme a vložíme do osolené vařící vody. Přidáme pepř, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a uvaříme doměkka.

  • 2

    Květák uvaříme v osolené vodě a ocedíme.

  • 3

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kuřete a provaříme v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, prohřejeme, přecedíme, přisolíme a přidáme špetku muškátového květu.

  • 4

    Do omáčky vložíme porce kuřete, na růžičky rozebraný vařený květák a prohřejeme. Můžeme ochutit citronovou šťávou a jemně nasekanou petrželovou natí.

  • 5

    Podáváme s rýží nebo s noky.

Komentáře k receptu