Kuře s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1329 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 86 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 93 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 361.8 mg
- Draslík 2237.5 mg
- Vláknina 39684.8 mg
- Vitamín A 39684.8 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 144.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 98.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme a vložíme do osolené vařící vody. Přidáme pepř, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a uvaříme doměkka.
-
2
Květák uvaříme v osolené vodě a ocedíme.
-
3
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kuřete a provaříme v hustší omáčku. Zalijeme smetanou, prohřejeme, přecedíme, přisolíme a přidáme špetku muškátového květu.
-
4
Do omáčky vložíme porce kuřete, na růžičky rozebraný vařený květák a prohřejeme. Můžeme ochutit citronovou šťávou a jemně nasekanou petrželovou natí.
-
5
Podáváme s rýží nebo s noky.