Krk hovězí s květákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 300 g Kosti hovězí morkové
  • 50 g Rozmarýn čerstvý
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1.5 ks Květák
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Hovězí krkovice
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1965 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 156 g
  • Sodík 1700 mg
  • Bílkoviny 94 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 326.8 mg
  • Draslík 2643.7 mg
  • Vláknina 27144.4 mg
  • Vitamín A 27144.4 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 215.2 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno a vložíme na pánev, kde ji orestujeme. K cibuli a česneku přisypeme papriku a přidáme rajský protlak. Orestujeme a přilijeme hovězí vývar. Osolíme, opepříme, vložíme tymián a rozmarýn. Počkáme, dokud směs nezačne vřít. Hovězí maso rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. Do malého útržku plátna vložíme bobkový list, celý pepř a nové koření. Všechny kusy masa vložíme do vývaru a přidáme tam ještě zavázané plátýnko s kořením. Vaříme, až maso změkne.

  • 2

    Lžičkou vybereme z morkových kostí morek.

  • 3

    Z hrnce vyndáme měkké maso a plátýnko s kořením. Šťávu svaříme na menší objem. Pak vložíme maso znovu do hrnce a přidáme ještě vydlabaný morek. Vypneme plotnu a necháme maso ještě 5 minut dojít.

  • 4

    Na růžičky si rozebereme květák a vložíme do osolené vody. Přidáme lžičku cukru. Uvaříme květák tak, aby byl poloměkký. Necháme růžičky vychladnout a pak obalujeme v hladké mouce, ve vejcích a ve strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě tuku na pánvi. Přebytečný tuk odsajeme ubrousku.

  • 5

    Maso s morkem servírujeme s osmaženým květákem.

Komentáře k receptu