Květák zapečený s hlívou ústřičnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 100 g Hlíva ústřičná
  • 500 g Květák
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 4 g Sůl
  • 5 g Podravka
  • 10 g Flora light
  • 100 ml Mléko odtučněné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 900 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 128.7 mg
  • Draslík 815.7 mg
  • Vláknina 10680 mg
  • Vitamín A 10680 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák vcelku povaříme v osolené vodě 8 minut, scedíme a nakrájíme na růžičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, hlívu pokrájíme na nudličky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme hlívu, orestujeme, podlijeme troškou vody a pár minut dusíme. Květák promícháme s hlívou, posypeme Podravkou, pekáček vymažeme Florou, vložíme do něj květák s hlívou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 10 - 12 minut. V mléce rozkvedláme vejce, zalijeme květák v pekáčku a ještě krátce zapečeme.

Komentáře k receptu