Květákový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Tuk
  • 150 g Vepřová uzená plec
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 239.6 mg
  • Draslík 811.5 mg
  • Vláknina 10297.2 mg
  • Vitamín A 10297.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem a osolíme. Postupně vymícháme řidší kaši. Do téměř vychladlé kaše zamícháme postupně žloutky, jemně nakrájené maso a tuhý sníh z bílků.

  • 3

    Do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy dáme růžičky květáku, pokryjeme je směsí a pokapeme máslem.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20-30 minut.

Komentáře k receptu