Zeleninová kopule
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 17 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 14.4 mg
- Draslík 730.7 mg
- Vláknina 13421.1 mg
- Vitamín A 13421.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 137.7 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici a květák uvaříme v osolené vodě 10 minut doměkka. Scedíme.
-
2
Vymažeme formu a navrstvíme v ní květák a brokolici.
-
3
Formu zakryjeme talířkem a mírně ji stlačíme, aby se zelenina zformovala. Necháme ji na teple 5 minut.
-
4
Na pánvi rozehřejeme zbývající máslo. Přidáme nakrájené mandle, strouhanku a drcený česnek, smažíme 3-5 minut dorůžova. Osolíme a opepříme podle chuti.
-
5
Formu převrátíme na nahřátý talíř. Pokrm posypeme mandlovou směsí a podáváme.