Smažená křupavá zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brokolice
  • 100 g Cuketa
  • 100 g Květák
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Paprika červená
  • 125 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 6 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 382 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 483.8 mg
  • Vláknina 5489 mg
  • Vitamín A 5489 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si těstíčko - do mísy dáme mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, olej a většinu vody. Vyšleháme hladké těsto a přidáme další vodu, aby mělo konzistenci smetany. Necháme 20 minut v lednici.

  • 2

    Připravíme si omáčku - v pánvi přivedeme k bodu varu ocet, sójovou omáčku, cukr, vodu a sůl. Sundáme pánev z plamene a necháme vychladnout.

  • 3

    Smícháme zázvor, chilli, koriandr a česnek. Přidáme vystydlou směs s octem a vše promícháme.

  • 4

    Rozehřejeme v pánvi olej. Obalíme zeleninu i žampiony v těstíčku a osmažíme všechnu postupně, aby byly do zlatova a křupavá. Necháme okapat olej.

  • 5

    K zelenině podáváme omáčku ve zvláštní misce.

Komentáře k receptu