Mořský jazyk v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mořský jazyk
  • 350 g Artyčoky
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Květák
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 719 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 126.3 mg
  • Draslík 1115.5 mg
  • Vláknina 16515 mg
  • Vitamín A 16515 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.9 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prosejeme mouku do mísy, ve středu uděláme důlek a dáme do něho špetku soli, mléko, žloutek a olej a postupně vymícháme vláčné těsto, to necháme hodinu odpočívat. Mezitím očistíme artyčoky, odřízneme z nich stonky a tvrdé vnější listy. Rozkrojíme je na poloviny, vyčistíme uvnitř a dáme do mísy se studenou vodou okyselenou citrónovou šťávou.

  • 2

    Očistíme květák, rozkrájíme ho na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme je a dáme stranou. Překrojíme rybí plátky podélně na poloviny, omyjeme je a osušíme utěrkou. Vmícháme opatrně do připraveného těstíčka sníh ušlehaný z bílku. Obalujeme postupně v těstíčku růžičky květáku a půlky scezených osušených artyčoků, smažíme je v dostatečném množství oleje, aby byly dozlatova. Vyjímáme je z pánve děrovanou lžící a pokládáme na savý kuchyňský papír.

  • 3

    Pak obalíme v těstíčku pruhy rybího masa a po várkách je rovněž osmažíme po obou stranách dozlatova. Osmažené pokládáme na savý kuchyňský papír. Osmaženou zeleninu a osmažené rybí maso osolíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu