Květákový salát s řeřichou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 98 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 4 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 868.8 mg
- Vláknina 10696.1 mg
- Vitamín A 10696.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 137.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný omytý květák rozebereme na růžičky, povaříme přibližně 15 minut v osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
-
2
Z oleje, octa, soli, pepře a špetky muškátového oříšku připravíme marinádu. Vložíme do ní omytou okapanou řeřichu a pažitku, do mísy rozložíme růžičky květáku, nalijeme na ně marinádu, vše promícháme.
-
3
Salát necháme před podáváním 20 minut rozležet.