Ostrý květákový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 13 g
- Sodík 549 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 53.2 mg
- Draslík 720.7 mg
- Vláknina 7172.3 mg
- Vitamín A 7172.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Po okapání drobně nakrájíme.
-
2
Na 30 g másla osmahneme jemně pokrájenou papriku a hříbky, nakrájené na plátky. Vmícháme mouku, osmahneme ji, zalijeme mlékem, vaříme do zhoustnutí.
-
3
Zbylým máslem vymastíme nákypovou formu, urovnáme do ní polovinu květáku, posypeme polovinou nastrouhaného sýra, přidáme nasekané feferonky. Vše přelijeme polovinou omáčky. Postup ještě jednou opakujeme. Nakonec nákyp opepříme.
-
4
Pečeme v mírně vyhřáté troubě.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.