Ostrý květákový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Gouda 45%
  • 1.6 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 600 g Květák
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 549 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 53.2 mg
  • Draslík 720.7 mg
  • Vláknina 7172.3 mg
  • Vitamín A 7172.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Po okapání drobně nakrájíme.

  • 2

    Na 30 g másla osmahneme jemně pokrájenou papriku a hříbky, nakrájené na plátky. Vmícháme mouku, osmahneme ji, zalijeme mlékem, vaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Zbylým máslem vymastíme nákypovou formu, urovnáme do ní polovinu květáku, posypeme polovinou nastrouhaného sýra, přidáme nasekané feferonky. Vše přelijeme polovinou omáčky. Postup ještě jednou opakujeme. Nakonec nákyp opepříme.

  • 4

    Pečeme v mírně vyhřáté troubě.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu