Švýcarské rösti se zeleninovým ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kedlubna
  • 200 g Cuketa
  • 1000 g Brambory
  • 125 g Zakysaná smetana
  • 200 g Mrkev kořen
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 40.1 mg
  • Draslík 1340.6 mg
  • Vláknina 19239.5 mg
  • Vitamín A 19239.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou mrkev, kedlubny a omytou cuketu nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli spolu se zeleninou podusíme na másle, osolíme a opepříme. Vmícháme zakysanou smetanu a necháme chvíli povařit.

  • 3

    Z brambor upečeme na oleji postupně 8 bramboráků - nejdříve pod pokličkou, potom ji odstraníme, bramborák obrátíme a upečeme dokřupava.

  • 4

    Upečené rösti rozdělíme po 1 na talíře, obložíme zeleninovým ragú a přikryjeme dalším bramborákem.

Komentáře k receptu