Cuketové rizoto s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Jablka
  • 60 g Cibule
  • 200 g Brambory
  • 300 g Cuketa
  • 60 g Mrkev kořen
  • 400 g Rýže loupaná
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1246 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 118 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 917.9 mg
  • Vláknina 17444.7 mg
  • Vitamín A 17444.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Brambory, cuketu a mrkev nakrájíme na kostičky. Kopr opláchneme a nasekáme.

  • 2

    Olej rozpálíme a osmažíme na něm cibuli po dobu tří minut. Přidáme mrkev, brambory a cuketu a smažíme další 2 minuty. Přimícháme rýži a jablka. Zalijeme 125 ml vývaru smíchaného s karí a šafránem, postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Osolíme a opepříme a servírujeme posypané koprem.

Komentáře k receptu