Smažená křupavá zelenina
Suroviny
- 100 g Brokolice
- 100 g Cuketa
- 100 g Květák
- 100 g Žampiony čerstvé
- 100 g Paprika červená
- 125 g Mouka pšeničná hladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 2 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 6 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 6 g
- Sodík 382 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 483.8 mg
- Vláknina 5489 mg
- Vitamín A 5489 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si těstíčko - do mísy dáme mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, olej a většinu vody. Vyšleháme hladké těsto a přidáme další vodu, aby mělo konzistenci smetany. Necháme 20 minut v lednici.
-
2
Připravíme si omáčku - v pánvi přivedeme k bodu varu ocet, sójovou omáčku, cukr, vodu a sůl. Sundáme pánev z plamene a necháme vychladnout.
-
3
Smícháme zázvor, chilli, koriandr a česnek. Přidáme vystydlou směs s octem a vše promícháme.
-
4
Rozehřejeme v pánvi olej. Obalíme zeleninu i žampiony v těstíčku a osmažíme všechnu postupně, aby byly do zlatova a křupavá. Necháme okapat olej.
-
5
K zelenině podáváme omáčku ve zvláštní misce.