Italská zelenina
Suroviny
- 150 g Cibule
- 550 g Cuketa
- 450 g Mrkev kořen
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Cukr krupice
- 5 g Paprika mletá sladká
- 20 g Bylinky čerstvé - svazek
- 10 g Estragon
- 50 ml Vývar zeleninový
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Ocet malinový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 270 g
- Sodík 561 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0.2 mg
- Draslík 553.1 mg
- Vláknina 13103 mg
- Vitamín A 13103 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme na kroužky. Cukety nakrájíme na tenká kolečka.
-
2
Na pánvi s rostlinným olejem lehce podusíme plátky cukety a kroužky cibule. Pokapeme citronovou šťávou a okořeníme solí, pepřem a paprikou. Přidáme nasekané bylinky. Podélně na plátky nakrájíme mrkev. V hrnci rozmícháme zeleninový vývar, přidáme cukr s octem, necháme přejít varem a mrkev zvolna dusíme asi 5 minut.
-
3
Mrkev necháme vychladnout v nálevu, potom ji vyjmeme a necháme okapat. Mrkev pokapeme olivovým olejem.
-
4
Plátky mrkve pokryjeme natrhanými estragonovými lístky a dusíme asi 15 minut. Společně se zeleninou upravíme na talíř a podáváme.