Květákový nákyp s klobáskami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cuketa
  • 60 g Strouhanka
  • 600 g Květák
  • 1 ks Petržel - nať
  • 3 ks Klobása Dunajská
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Bešamel
  • 1 polévková lžíce Cibule
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 8.8 mg
  • Draslík 861.2 mg
  • Vláknina 8872.6 mg
  • Vitamín A 8872.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák očistíme, opláchneme a rozdělíme na růžičky. Blanšírujeme v osolené vodě asi 5 minut. Cuketu nakrájíme na plátky, přidáme ke květáku a povaříme ještě asi 2 minuty.

  • 2

    Zeleninu slijeme přes síto, zchladíme, necháme okapat. Klobásky nakrájíme na plátky. Petrželku opláchneme, nasekáme a se strouhankou a olejem rozmixujeme.

  • 3

    Bešamelovou omáčku smícháme se smaženou cibulkou, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Do zapékací misky dáme polovinu bešamelové omáčky, na omáčku rozdělíme zeleninu a klobásky, přelijeme zbytkem omáčky a posypeme petrželovou strouhankou.

  • 4

    Nákyp pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia 15 minut, dokud strouhanka nezhnědne.

Komentáře k receptu