Květákový nákyp s klobáskami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 47 g
- Sodík 654 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 8.8 mg
- Draslík 861.2 mg
- Vláknina 8872.6 mg
- Vitamín A 8872.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák očistíme, opláchneme a rozdělíme na růžičky. Blanšírujeme v osolené vodě asi 5 minut. Cuketu nakrájíme na plátky, přidáme ke květáku a povaříme ještě asi 2 minuty.
-
2
Zeleninu slijeme přes síto, zchladíme, necháme okapat. Klobásky nakrájíme na plátky. Petrželku opláchneme, nasekáme a se strouhankou a olejem rozmixujeme.
-
3
Bešamelovou omáčku smícháme se smaženou cibulkou, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Do zapékací misky dáme polovinu bešamelové omáčky, na omáčku rozdělíme zeleninu a klobásky, přelijeme zbytkem omáčky a posypeme petrželovou strouhankou.
-
4
Nákyp pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia 15 minut, dokud strouhanka nezhnědne.