Ratatouille s bylinkami
Suroviny
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Cibule
- 1 ks Lilek
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Bazalka
- 1 ks Petržel kudrnka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 0.02 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 97 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 2 g
- Sodík 356 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 738.2 mg
- Vláknina 14222 mg
- Vitamín A 14222 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek hrubě nakrájíme, vložíme do cedníku a posypeme solí. Necháme 30 minut odstát, poté jej opláchneme a osušíme papírovou utěrkou.
-
2
V hrnci na středně vysokou teplotu zahřejeme olej, přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, zmírníme teplotu a za častého míchání 10 minut opékáme. Vložíme prolisovaný česnek a pečeme další 2 minuty. Cibule by měla změknout a zezlátnout. Přidáme do hrnce lilek, cukety nakrájené na kolečka, nakrájená rajčata i se šťávou, bouquet garni (svázaný tymián, petrželka, bazalka, bobkový list a řapíkatý celer), cukr a podle chuti pepř a sůl. Vše přivedeme k varu a při velmi mírné teplotě, pod pokličkou a za občasného míchání 30 minut dusíme doměkka.
-
3
Hotový pokrm podle chuti přisolíme. Vyjmeme bouquet garni, upravíme na mísu, ozdobíme lístky čerstvé bazalky a ihned podáváme.