Pizza bianca s cuketami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1236 kcal
- Sacharidy 153 g
- Tuky 40 g
- Sodík 2091 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 118.5 mg
- Draslík 732.2 mg
- Vláknina 14874 mg
- Vitamín A 14874 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu zahřejeme na 50 °C. (V mikrovlnné troubě zahříváme při vysokém výkonu zhruba 1 minutu.)
-
2
Smícháme mouku, droždí, sůl a vmícháme většinu vody s olivovým olejem. Podle potřeby přidáme zbytek vody.
-
3
Těsto na pomoučněném vále důkladně propracováváme asi 10 minut. Vytřeme olejem misku a vložíme do ní vypracované těsto ve tvaru koule. Těsto obrátíme, aby bylo olejem pokryté. Mísu přikryjeme a necháme kynout, dokud se objem těsta nezdvojnásobí.
-
4
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rychle prohněteme, přikryjeme obrácenou mísou a necháme 10 minut odpočívat.
-
5
Zatím si nastrouháme škrabkou cukety na velmi tenké plátky. Mozzarellu nakrájíme na kostičky.
-
6
Těsto rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu přikryjeme, druhou rozválíme na placku o průměru asi 23 cm.
-
7
Přeneseme ji na mírně pomoučněný pečící plech, naneseme na ni polovinu mozzarelly, cuket a nakrájený rozmarýn.
-
8
Stejným způsobem připravíme i druhou část těsta.
-
9
Pizzy pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Těsto musí být příjemně křupavé.