Pizza bianca s cuketami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kostka Droždí
  • 300 g Mozzarella
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 225 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cuketa
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1236 kcal
  • Sacharidy 153 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 2091 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 118.5 mg
  • Draslík 732.2 mg
  • Vláknina 14874 mg
  • Vitamín A 14874 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu zahřejeme na 50 °C. (V mikrovlnné troubě zahříváme při vysokém výkonu zhruba 1 minutu.)

  • 2

    Smícháme mouku, droždí, sůl a vmícháme většinu vody s olivovým olejem. Podle potřeby přidáme zbytek vody.

  • 3

    Těsto na pomoučněném vále důkladně propracováváme asi 10 minut. Vytřeme olejem misku a vložíme do ní vypracované těsto ve tvaru koule. Těsto obrátíme, aby bylo olejem pokryté. Mísu přikryjeme a necháme kynout, dokud se objem těsta nezdvojnásobí.

  • 4

    Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rychle prohněteme, přikryjeme obrácenou mísou a necháme 10 minut odpočívat.

  • 5

    Zatím si nastrouháme škrabkou cukety na velmi tenké plátky. Mozzarellu nakrájíme na kostičky.

  • 6

    Těsto rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu přikryjeme, druhou rozválíme na placku o průměru asi 23 cm.

  • 7

    Přeneseme ji na mírně pomoučněný pečící plech, naneseme na ni polovinu mozzarelly, cuket a nakrájený rozmarýn.

  • 8

    Stejným způsobem připravíme i druhou část těsta.

  • 9

    Pizzy pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Těsto musí být příjemně křupavé.

Komentáře k receptu