Capellini s cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Feta
  • 400 g Těstoviny Capellini
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Cuketa
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 0.25 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 623 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 5.4 mg
  • Draslík 254.2 mg
  • Vláknina 15734.8 mg
  • Vitamín A 15734.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukety opereme a neoloupané je nakrájíme na hranolky asi 1 cm silné. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno, sýr nastrouháme nebo rozdrobíme. Rajče omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, dužinu bez semínek a tekutiny nakrájíme na drobno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a vložíme cuketu, dusíme asi 10 minut, až lehce zezlátne. Pak přidáme cibuli, česnek a ještě asi minutu podusíme. Přilijeme vývar a necháme přejít varem, pak hrnec odstavíme a necháme v teple.

  • 3

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, doměkka. Slijeme a necháme dobře okapat. Dáme do větší mísy, promícháme se zeleninou, osolíme, opepříme a posypeme sýrem a kostičkami rajčete. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu