Svíčkové plátky Ometepe

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 50 g Sýr balkánský
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Káva instantní
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 540 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 180.9 mg
  • Draslík 1104.7 mg
  • Vláknina 3589 mg
  • Vitamín A 3589 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 129.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, nakrájíme a jednotlivé medailonky ochutíme solí a obalíme v mouce.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm oloupanou cibuli. Těsně před zhnědnutím na cibuli rozložíme maso a po obou stranách opečeme. Medailonky rozložíme na talíře a uchováme teplé.

  • 3

    Do výpeku v pánvi nalijeme smetanu, přidáme nastrouhaný sýr, nasypeme kávu a krátce povaříme.

  • 4

    Maso přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu