Žampiónová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 285.3 mg
  • Draslík 598.2 mg
  • Vláknina 4883.1 mg
  • Vitamín A 4883.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 79.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony nakrájíme na kousky, cibuli najemno a oloupané brambory na kostky.

  • 2

    Cibuli zpěníme na másle, přidáme žampiony a chvíli dusíme. Poté vlijeme vodu, přidáme brambory, osolíme, opepříme a necháme na mírném ohni vařit asi 20 minut.

  • 3

    V mezičase uvaříme vejce natvrdo a oloupeme.

  • 4

    Na závěr vmícháme do polévky smetanu. Poté polévku odstavíme, přidáme sýr a vše rozmixujeme dohladka. Před podáváním lehce prohřejeme.

  • 5

    Polévku podáváme s rozpůlenými vařenými vejce.

Komentáře k receptu