Pražský guláš
Suroviny
- 250 g Cibule
- 600 g Hovězí kližka
- 700 ml Vývar z hovězích kostí
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Párky jemné
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 4 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 21 g
- Sodík 812 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 8.8 mg
- Draslík 846.5 mg
- Vláknina 2855.3 mg
- Vitamín A 2855.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu na sádle osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Přisyeme hladkou mouku a ještě krátce osmahneme. Zaprášíme sladkou mletou paprikou, přidáme trochu rajčatového protlaku, znovu osmahneme a vše zalijeme vývarem. Osolíme, přidáme rozetřený česnek, okořeníme kmínem, opepříme a dusíme do změknutí masa.
-
2
Před dokončením přidáme majoránku.
-
3
Před podáváním každou porci doplníme ohřátou polovinou párku, kterou jsme ozdobně nakrojili.