Marocký mangold s jehněčím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Hrozinky
  • 600 g Jehněčí kýta
  • 7 g Chilli koření mleté
  • 100 g Mangold
  • 30 g Piniové oříšky
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 733.4 mg
  • Vláknina 2888.2 mg
  • Vitamín A 2888.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z lístků mangoldu odstraníme stonky. Listy nakrájíme na proužky.

  • 2

    Jehněčí nakrájíme na kostky velké asi 2 cm. Smažíme je na oleji asi 6 minut, aby byly opečené ze všech stran. Poté přidáme cibuli na proužky a česnek na plátky, mangold a kurkumu, kmín a koriandr a chilli koření. Zalijeme vývarem – nejlepší by byl jehněčí vývar, ale postačí nám i kuřecí.

  • 3

    Přivedeme k varu a přidáme rozinky. Snížíme teplotu a vaříme, dokud maso není hotové.

  • 4

    Mezitím si nasucho na pánvi opečeme piniové oříšky a posypeme jimi hotový pokrm.

Komentáře k receptu