Vepřové plátky pečené pod alobalem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 45 g
- Sodík 526 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 154.9 mg
- Vláknina 1779.5 mg
- Vitamín A 1779.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky vepřového masa (nejlépe z krkovičky) osolíme, opepříme a urovnáme do pekáčku.
-
2
Každý plátek bohatě posypeme jemně nasekanou cibulí a nastrouhaným uzeným sýrem. Navrch položíme vždy kousek másla. Zalijeme vývarem a celý pekáček dobře uzavřeme alobalem.
-
3
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 45 minut, potom alobal odstraníme a ještě 15 minut maso dopékáme.