Kysané zelí se šťouchanými brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 6 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 566.4 mg
- Vláknina 8017.5 mg
- Vitamín A 8017.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omyté brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20-25 minut.
-
2
Než se uvaří, do rendlíku dáme kysané zelí, kmín a podlijeme je vodou. Pod pokličkou je dusíme 10-13 minut. Přebytečnou vodu ze zelí odlijeme, zelí dochutíme troškou cukru.
-
3
Očištěnou větší cibuli pokrájíme nadrobno a v pánvi, na rozehřátém másle cibuli osmažíme dozlatova.
-
4
Horké uvařené brambory oloupeme, dáme je do mísy a rozšťoucháme je. Ochutíme je solí, přidáme k nim cibuli s máslem a znovu je důkladně promícháme. Nakonec do šťouchaných brambor zamícháme kysané zelí.
-
5
Brambory se zelím podáváme horké.