Listový salát s pečenou cibulkou a kozím sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cibule perlová
  • 150 g Salát kadeřavý
  • 100 g Rukola
  • 100 g Sýr kozí
  • 4 krajíc Chléb slunečnicový
  • 35 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 kávová lžička Pepř zelený mletý
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 19.8 mg
  • Draslík 251.3 mg
  • Vláknina 1684.2 mg
  • Vitamín A 1684.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné malé cibulky vložíme do pekáčku, polijeme je olejem, osolíme a opepříme podle chuti, vše dobře promícháme a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Cibulky pečeme přibližně 35-40 minut do zlatohněda.

  • 2

    Listy salátu a rukoly omyjeme pod tekoucí vodou, necháme je v sítu okapat a dáme do mísy. Tvrdý kozí sýr nastrouháme na hoblinky a odložíme.

  • 3

    Upečenou cibuli vyjmeme z pekáčku děrovanou naběračkou a odložíme do misky. Šťávu s omastkem z cibule ochutíme troškou octa, promícháme a touto zálivkou polijeme salátové listy. Znovu je zlehka promícháme a rozdělíme na talíře. Na každou porci salátu poklademe upečené cibulky, které posypeme hoblinkami sýru a ihned podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu