Lehké kuřecí cacciatore
Suroviny
- 45 g Prosciutto sušené
- 550 g Kuřecí prsa
- 400 g Rajčata
- 225 g Žampiony čerstvé
- 150 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Šalvěj
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Rozmarýn
- 1 polévková lžíce Rajčatový protlak
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 8 g
- Sodík 367 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 1033.6 mg
- Vláknina 7198.5 mg
- Vitamín A 7198.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prosciutto a cibuli nakrájíme na kostičky.
-
2
Prosciutto smažíme na oleji, poté vyndáme z pánve, ale bez tuku, na kterém osmažíme cibuli, česnek a bylinky – smažíme asi 4 minuty.
-
3
Poté v pánvi uděláme místo na osolená a opepřená kuřecí prsa. Smažíme 5 minut z každé strany, poté je vytáhneme.
-
4
K cibuli v pánvi nalijeme víno a povaříme 2 minuty. Poté vrátíme prosciutto a vmícháme oloupaná rajčata, protlak a houby nakrájené na plátky. Do konzervy z rajčat nalijeme 4 lžíce vody a nalijeme to do pánve.
-
5
Vaříme přikryté 15-20 minut. Omáčka by měla zhoustnout.
-
6
Poté vrátíme kuře a vaříme ještě 15 minut.
-
7
Osolíme, opepříme a podáváme posypané petrželkou.