Falešná dršťková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 120 g Vepřová uzená plec
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Jíška instantní
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 kg Kuřecí kůže
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 172.3 mg
  • Draslík 197.2 mg
  • Vláknina 2493.7 mg
  • Vitamín A 2493.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opereme a ve studené vodě vypláchneme kuřecí kůže a 30 minut povaříme a poté slijeme.

  • 2

    Rozpustíme máslo a cibulku, papriku a petrželku osmahneme dozlatova.

  • 3

    Na nudličky nakrájíme měkké kůže a společně s nakrájeným uzeným masem osmahneme na cibuli.

  • 4

    Poté zalijeme litrem studené vody.

  • 5

    Při vaření přidáme do polévky nakrájenou kořenovou zeleninu na kolečka.

  • 6

    Zahustíme polévku jíškou, přidáme utřený česnek se solí, pepř, majoránku, zázvor a petrželku.

  • 7

    Povaříme a podáváme.

Komentáře k receptu