Cibulový salát s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 150 g Paprika červená
  • 120 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 100 g Majonéza
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 60 g Petržel - nať
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 617 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 362.8 mg
  • Vláknina 6417.5 mg
  • Vitamín A 6417.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a překrojíme napůl, papriku zbavíme jádřince, nakrájíme na tenké proužky, petrželku posekáme najemno. Tuňáka vyklopíme z konzervy a trochu rozmělníme vidličkou.

  • 2

    Do salátové mísy vsypeme cibuli s paprikou a promícháme. Přidáme majonézu, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a promícháme. Povrch poklademe kousky tuňáka, posypeme špetkou chilli koření, petrželkou a před podáváním necháme v lednici půl hodiny uležet.

Komentáře k receptu