Cibule dušená na másle a na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 4 g Cukr krupice
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 40 g Petržel - nať
  • 150 ml Víno bílé
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 593 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 347.7 mg
  • Vláknina 6741.3 mg
  • Vitamín A 6741.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kolečka, česnek prolisujeme, lístky tymiánu a petrželku posekáme najemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, krátce podusíme, přidáme cukr, necháme rozpustit, zasypeme moukou a osmahneme. Podlijeme vínem, přidáme česnek, tymián, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a dusíme doměkka.

  • 3

    Jednotlivé porce posypeme posekanou petrželkou a podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu