Grilovaná cibule v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Cibule
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 30 g Mandle mleté
  • 3 g Chilli koření mleté
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 15 ml Ocet vinný
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 746 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 599.9 mg
  • Vláknina 10953 mg
  • Vitamín A 10953 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.1 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Neoloupané cibule vložíme pod gril a grilujeme, až začně slupka tmavnout. Rajčata scedíme a trochu pokrájíme, česnek prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek, zpěníme, přidáme rajčata a podusíme. Rozmixujeme tyčovým mixérem, osolíme, opepříme, přidáme tymián, mleté mandle, chilli koření a dusíme do zhoustnutí. Ochutíme octem, odstavíme a vmícháme žloutek.

  • 3

    Cibulové plátky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme jako přílohu ke grilovaným masům.

Komentáře k receptu