Singapurské kuřecí nudle

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 250 g Nudle vlasové
  • 400 g Bambusové výhonky konzervované
  • 400 g Fazolové výhonky
  • 70 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Sojová omáčka
  • 1 polévková lžíce Ocet
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 604.3 mg
  • Vláknina 5739.5 mg
  • Vitamín A 5739.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve směsi ze 3 lžic sójové omáčky a lžíce octa necháme 30 minut marinovat kuřecí prsa rozkrájená na centimetrové nudličky, vykostěná a zbavená kůže.

  • 2

    Mezitím ve větším hrnci ve slané vodě 4 minuty povaříme vlasové nudle, scedíme je, propláchneme studenou vodou a smícháme se lžící arašídového oleje. Na tenké proužky rozkrájíme konzervované bambusové výhonky a na kroužky očištěnou jarní cibulku i chilli papričku. Dále nastrouháme čerstvý zázvor a prolisujeme česnek.

  • 3

    Kuřecí maso vyndáme z marinády a obalíme v Maizeně. Ve wok pánvi rozehřejeme zbývající arašídový olej, minutu na něm restujeme česnek se zázvorem, poté přidáme obalené kuřecí maso a restujeme 2 - 3 minuty, než se opeče. Maso následně shrneme k okraji pánve.

  • 4

    Přidáme bambusové výhonky a papričku s jarní cibulkou, restujeme 2 - 3 minuty. Poté vše smícháme s fazolovými klíčky a nudlemi, ještě 1 - 2 minuty orestujeme. Nakonec směs zalijeme zbývajícími 2 lžícemi sójové omáčky, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu