Brambory grilované s cibulí a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 150 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Petržel kudrnka
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Sýr Čedar
  • 30 ml Víno bílé
  • 70 ml Vývar slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1014 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 917.7 mg
  • Vláknina 11442.5 mg
  • Vitamín A 11442.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, nakrájíme na tenčí plátky, bílou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, čedar nastrouháme najemno, petrželku posekáme nadrobno.

  • 2

    Z dvojitého alobalu vytvarujeme širší misku, přizvedneme okraje, na dno vyskládáme brambory v jedné vrstvě, posypeme kroužky cibule, petrželkou, sýrem, osolíme, opepříme, navrch poklademe hoblinky másla, pokapeme vínem, vývarem a vložíme na půl hodiny pod gril.

Komentáře k receptu