Olivové placky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Droždí sušené
  • 5 g Sůl
  • 1 g Tuk
  • 100 g Olivy nakládané
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 150 g Cibule červená
  • 10 g Sůl mořská
  • 350 g Mouka chlebová
  • 250 ml Voda pitná
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1862 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 144.9 mg
  • Vláknina 5995 mg
  • Vitamín A 5995 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Černé olivy bez pecek scedíme, červenou cibuli oloupeme, rozkrájíme na plátky a rozebereme na kolečka, lístky tymiánu otrháme. Do mísy vsypeme mouku, sůl, sušené droždí, přilijeme olej, vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Přikryjeme ubrouskem, necháme asi hodinu kynout. Důkladně prohněteme, do těsta zapracujeme polovinu oliv, které jsme trochu pokrájeli. Z těsta vytvarujeme čtyři placky, posypeme zbylými olivami, kroužky cibule, mořskou hrubozrnnou solí, tymiánem, zakryjeme utěrkou a necháme ještě půl hodiny kynout. Plech potřeme tukem, na něj vyskládáme placky, vložíme do trouby, pečeme při 190°C asi 25 minut.

Komentáře k receptu