Salát z okurky a mořské řasy pro alergiky na lepek, laktózu, vejce a ořechy

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Řasa Wakame
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Med včelí
  • 1 ks Okurka salátová
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 40 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 224.4 mg
  • Vláknina 1995 mg
  • Vitamín A 1995 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vložíme řasu wakame do misky, zalijeme vlažnou vodou a necháme ji asi 15 minut nasáknout. Osušíme a odkrájíme stonky. Nakrájíme řasu na nudličky. Okurku omyjeme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Omyté jarní cibulky pokrájíme na kolečka.

  • 2

    Všechny pokrájené suroviny smícháme v misce.

  • 3

    V menší misce smísíme rýžové víno, rýžový ocet, sójovou omáčku a med. Zálivkou zalijeme směs okurky s řasami a cibulkou. Lehce promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu