Bramborové rösti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Cibulka jarní
  • 400 g Brambory
  • 120 g Cibule
  • 30 g Solamyl
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 5.55 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1657 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 1039.3 mg
  • Vláknina 13085 mg
  • Vitamín A 13085 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na tenké kroužky, vsypeme do misky, přidáme vejce, Solamyl a promícháme. Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Brambory s cibulí přisypeme do misky, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, polévkovou lžící nabíráme bramborovou směs, vkládáme do pánve a smažíme zvolna 3 minuty. Rösti obrátíme, smažíme další asi 2 minuty.

  • 3

    Podáváme ještě teplé jako přílohu.

Komentáře k receptu