Tortilly s hovězím masem a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 90 g Paprika červená
  • 500 g Hovězí kýta
  • 60 ml Olej olivový
  • 60 ml Limetková šťáva
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 8 ks Tortilla
  • 2 špetka Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 763.9 mg
  • Vláknina 15351 mg
  • Vitamín A 15351 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka. Papriku omyjeme, zbavíme jadřince, dužinu nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Maso vložíme do misky, přidáme šťávu z limetky, chilli, kmín, koriandr a papriku. Dobře promícháme, necháme přikryté alobalem 5 minut marinovat. Polovinu oleje rozpálíme, přidáme cibuli a papriku, smažíme 5 minut, poté z pánve vyjmeme, odložíme stranou. Do pánve vlijeme zbytek oleje a přidáme maso, smažíme 3 minuty, přisypeme zpět cibuli, papriku, necháme minutu prohřát. Tortilly dáme chvíli nahřát na horké masové směsi, poté je směsí naplníme a srolujeme.

Komentáře k receptu