Rajčatový sorbet s tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 0.5 hrst Bazalka
  • 1 kg Rajčata
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 78 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 284.3 mg
  • Vláknina 4237.6 mg
  • Vitamín A 4237.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme vodu a cukr a vaříme 20 minut. Poté necháme cukrový sirup vychladnout. Mezitím dáme do hrnce rozehřát olej, do kterého dáme nadrobno nakrájenou cibuli, pomerančovou kůru, tymián, bazalku a polovinu nakrájených rajčat a vaříme 10 minut do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme zbytek nakrájených rajčat, sůl a cukrový sirup. Všechno spolu pořádně smícháme, poté propasírujeme přes cedník a dáme na 10 minut do strojku na zmrzlinu. Nakonec sorbet dáme na 2 hodiny do mrazáku.

Komentáře k receptu