Salát bramborový s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 100 g Lišky čerstvé
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 200 ml Masový vývar
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 4 polévková lžíce Ořechový olej
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 924.5 mg
  • Vláknina 12289.8 mg
  • Vitamín A 12289.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor.

  • 2

    Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Do hrnce vlijeme masový vývar, přivedeme k varu a ztlumíme oheň. Do vývaru přilijeme ocet a 2 lžíce oleje, rozmícháme osolíme a opepříme. Horkým vývarem zalijeme plátky brambor. Lehce promícháme a necháme odležet minimálně 15 minut.

  • 4

    Na pánev nalijeme olej. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme na olej a přidáme očištěné a pokrájené lišky. Opékáme. Ještě teplé potom přidáme do salátu a lehce zamícháme. Necháme alespoň 15 minut odležet.

  • 5

    Nakonec salát posypeme nasekaným tymiánem a podáváme.

Komentáře k receptu