Moravský bramborový salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 260 g
  • Sodík 3362 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1544.1 mg
  • Vláknina 31232.2 mg
  • Vitamín A 31232.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 132.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Nakládané okurky necháme okapat a pak je nakrájíme na malé kousky. Mrkev a petržel oškrábeme, omyjeme a také nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Mrkev a petržel také uvaříme doměkka.

  • 3

    Měkké vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pak k nim přidáme uvařenou mrkev a petržel, okurky a cibuli, opepříme, osolíme, dochutíme octem a vše důkladně promícháme.

Komentáře k receptu