Jihomoravské skopové kotlety se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 43 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 32.5 mg
- Draslík 85.5 mg
- Vláknina 1739.8 mg
- Vitamín A 1739.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme, nakrájíme je nadrobno a smícháme se sardelovou pastou. Tvrdý sýr najemno nastrouháme.
-
2
Skopové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, na okrajích nařízneme a z jedné strany potřeme sardelovou pastou s cibulí.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo, kotlety na máslo pokládáme nepomazanou stranou dolů a krátce opečeme. Pak je obrátíme, prudce opečeme z druhé strany a vyjmeme.
-
4
Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme pivo, promícháme, krátce převaříme, dochutíme pepřem a solí. Kotlety vložíme zpět do pánve, prohřejeme a rozdělíme na talíře, kde je polijeme šťávou, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.