Jihomoravské skopové kotlety se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 600 g Skopové kotlety
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 32.5 mg
  • Draslík 85.5 mg
  • Vláknina 1739.8 mg
  • Vitamín A 1739.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme, nakrájíme je nadrobno a smícháme se sardelovou pastou. Tvrdý sýr najemno nastrouháme.

  • 2

    Skopové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, na okrajích nařízneme a z jedné strany potřeme sardelovou pastou s cibulí.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, kotlety na máslo pokládáme nepomazanou stranou dolů a krátce opečeme. Pak je obrátíme, prudce opečeme z druhé strany a vyjmeme.

  • 4

    Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme pivo, promícháme, krátce převaříme, dochutíme pepřem a solí. Kotlety vložíme zpět do pánve, prohřejeme a rozdělíme na talíře, kde je polijeme šťávou, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu