Polévka z marinovaného hovězího masa s nudlemi
Suroviny
- 230 g Hovězí maso zadní
- 50 g Cibulka jarní
- 230 g Nudle vlasové
- 750 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.125 kávová lžička Chilli omáčka
- 0.125 kávová lžička Olej sezamový
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1.5 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 3 g
- Sodík 832 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 33.4 mg
- Draslík 174.2 mg
- Vláknina 961.9 mg
- Vitamín A 961.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájíme na nudličky, česnek a cibulku nakrájíme nadrobno, pažitku nasekáme najemno.
-
2
Nudličky hovězího masa v misce smícháme s česnekem a cibulkou, zakapeme sojovou omáčkou, osolíme, opepříme a pod fólií necháme v chladničce asi půl hodiny marinovat.
-
3
V mezičase vložíme do vroucí osolené vody se sezamovým olejem vlasové nudle a vaříme. Po čtyřech minutách nudle scedíme a necháme okapat.
-
4
V hrnci přivedeme k varu hovězí vývar, vmícháme do něj maso i s marinádou a za občasného míchání vaříme na mírném plameni. Po deseti minutách přidáme uvařené nudle, zakapeme chilli omáčkou a provaříme.
-
5
Polévku podáváme posypanou pažitkou.