Jehněčí maso se salátem a koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 87 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Salát hlávkový
  • 200 g Cibulka jarní
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.2 kg Jehněčí maso
  • 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 852 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 362.7 mg
  • Draslík 215.7 mg
  • Vláknina 5761.3 mg
  • Vitamín A 5761.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2852.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso rozkrájíme na plátky, vložíme do vroucí vody a uvaříme, až je maso téměř měkké. Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vývar odložíme. Cibulky nakrájíme nadrobno, salát opereme, rozebereme na listy a natrháme na kousky. Kopr nasekáme nadrobno. Vejce rozšleháme s citronovou šťávou.

  • 2

    Na oleji osmažíme uvařené maso z obou stran, přimícháme cibulky a chvilku smažíme. K masu poté přimícháme salát, kopr, pepř, sůl, zalijeme 600 ml vývaru a dusíme, až je maso měkké. Na závěr k masu zašleháme vejce.

Komentáře k receptu