Kolínské hovězí nudličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 94 mg
  • Vláknina 1949.8 mg
  • Vitamín A 1949.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule i stroužky česneku oloupeme a najemno nakrájíme.

  • 2

    Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme, nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy, přidáme pepř, sůl a mouku a důkladně promícháme.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme olej, krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli, pak přidáme česnek a maso, promícháme, podlijeme pivem a vodou a dusíme pod poklicí, až je maso měkké. Během dušení maso občas zamícháme.

  • 4

    Směs dochutíme pepřem, solí a sójovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu